Saldās receptes nedēļas nogalei

Pēdējos mēnešos, kopš esam nolēmuši ar draudzeni vairs tik bieži uz restorāniem, kafejnīcām un ēstuvēm neiet, ir izveidojusies jauka tradīcija – sestdienu vai svētdienu pavadīt virtuvē, kopīgi gatavojot kādu ēdienu. Tāpat tīri praktisku apsvērumu dēļ, jo, piemēram, veikalā pirktie ēdieni ne vienmēr ir tik labi kā mājas gatavoti.

Biezpiena pončiku sagatavošanas process

Pēdējos mēnešos esmu arī atļāvies dažas fotogrāfijas pat ielikt twitter.com/rolandinsh, lai padalītos ar rezultātiem. Tā kā ikdiena ir diezgan saspringta darba darīšanās, tad īsti laika, ko pavadīt kopā ar draudzeni nav. Lai kaut kā kompensētu šo laika trūkumu, es nedēļas nogalēs esmu atteicies no Interneta (tikai pārbaudot e-pastu vai kādu čivinātāju palasītu starplaikos), lai kopīgi kaut ko gatavotu saldajā. Tā daži pēdējie mēneši  tiek veltīti kulinārijas priekiem, jo kas var būt patīkamāk kā garšīgi paēst.

Receptes parasti sameklējām internetā vai draudzene jau ir atnākusi no darba ar kādu mazu lapiņu, uz kuras ir pierakstīta recepte, vai  ir atvērts Google meklētājs & RECEPTES.LV

Diemžēl visus saldos neesam dokumentējuši, tādēļ tikai daži šīs vasaras saldie ēdieni.

Mājās gatavoti cepumi ŽAGARIŅI

Sākām mēs ar cepumiem “žagariņi”. Nav brīnums, ka maksā tik dārgi veikalos, jo ir jāiegulda pamatīgs darbs. Visa tā cepumu mīklas pīšana bija ķēpīgs pasākums, tomēr rezultāts bija tā vērts. Kopā sacepām kādas četras palielas bļodas. Attēlā redzamas tikai trīs, jo “degustācijas” procesā viena bļoda iztukšojās…

Biezpiena pončiki

Kādu nedēļu vai divas vēlāk pagatavojām mājās biezpiena pončikus.  Pagatavot pončikus bija daudz vieglāk un ātrāk, jo bija tikai jāsamīca mīkla (bilde augstāk ar mani procesā) un jāvāra pončiki eļļā (daudz eļļās nepieciešams!). Katrā ziņā divām dienām pietika…

Atlikušo eļļu ārā nelējām, bet atstājām nākamajai nedēļas nogalei. Var jau arī padiskutēt par kancerogēniem produktiem, kas ir uzkrājušies, bet tas nav tik traģiski. Necepam jau kā ēstuvēs 24/7.

Ābolu pankūkas

Un no palikušās eļļas varējām izcept ābolu pankūkas, jo bija sākusies ābolu raža. Katrā ziņā lietderīgi izmantojām atlikušo eļļu.

Šādu ēdienu sagatavošana neprasa daudz laika, tik vien kā sastāvdaļu iepirkšana un nelieli priekšdarbi. Arī izmaksu ziņā ir daudz lētāk, jo, piemēram, “veikalā pirktie pončiki ir bezgaršīgas mīklas vates“, salīdzinot ar pašizgatavotajiem. Bez tam, gatavojot pats, var arī izvēlēties un papildināt mīklu ar citām garšvielām – kanēli, vaniļas cukuru, rozīnēm, …

Kaut kad cepām arī pankūkas ar rozīnēm, bet tas ir palicis ārpus kadra.

…  un galu galā ir arī ko celt galdā ciemiņiem. (Piedod, deni2s, bijām jau apēduši saldumus… :) )

Alternatīva slinkošanai vai darbaholiķiem

Katrā ziņā tas ir daudz patīkamāk pavadīts laiks ar garšīgiem rezultātiem, nekā tikai vārtīties pa gultu ar TV pulti rokā, slēgājot no viena televīzijas kanāla uz citu. Savukārt man tas ir labs veids kā “atrauties no interneta” un veltīt laiku ģimenes dzīvei un attiecībām ar citiem cilvēkiem, jo kopš esmu pašnodarbinātais (mājas lapu izstrāde/wordpress  freelancer), internets ir nedaudz “ierāvis” savās ķetnās, lai meklētu klientus, darbu un citus nesāpīgus veidus kā nopelnīt naudu internetā vai ar interneta projektiem.

Par brieža gaļas veltnīšiem un citām sāļajām receptēm, iespējams, ka kādu citu reizi…

Rakstu publicēju ceturtdienā, lai ir laiks sagatavoties un apdomāt arī lasītājiem, ko garšīgu pagatavot nedēļas nogalēs. Neatteiktos komentāros no rezultātiem.

Un ko Tu dari nedēļas nogalēs?


pārskatīts pilnībā, daļēji vai nemaz: 2014. gada 11. decembris

 
 

Jau 2 atsauksmes par Saldās receptes nedēļas nogalei

Ingrida

#1573

Bez komentariem ! Vienkarsi malacis !

Indiešu ēdieni. Murgh makhani/Butter chicken. Vēdera priekiem! | Rolands Umbrovskis. Blogs

#1574

[…] Indiešu ēdieni. Murgh makhani/Butter chicken. Vēdera priekiem! Rolands Umbrovskis | Kultūra, Par un ap mani, Sabiedrība Sākot ar jauno gadu esam ar draudzeni pievērsušies ēdienu gatavošanai. Sākām ar indiešu ēdieniem un receptēm. Pagājušajā nedēļas nogalē izmēģinājām to, kas nebija sanācis Vecgada dienā – cepts cālis sviestā ar garšvielām (nezinu kā latviski lai nosauc) – murgh makhani (angliski: Butter chicken). Diezgan vienkāršs ēdiens, bet ēdot būs jānožēlo, ka nepagatavojāt vairāk. Šis ir turpinājums par ēdienu gatavošanu “receptes nedēļas nogalei“. Pirms tam jau bija: “Saldās receptes nedēļas nogalei“. […]

Izsakies arī Tu