Vai blogu lasīs 2019. gadā?

Ar visu sociālo tīklu un platformu iespējām un izmantošanas paradumiem, ir vēlme noskaidrot vai blogu kāds vēl lasīs 2019. gadā. Ir aizdomas, ka blogi vēl var mierīgi dzīvot arī YouTube, Twitter, Facebook, Instagram un citu platformu laikā. Nepretendēju uz labā bloga autora statusu, bet … pamēģināt ir vērts.

Bloga satura veidošanas ideja jau ir kādu laiku, jo tā vai citādi, arī 2019. gadā tas joprojām ir medijs, kurš ir paša radīts un uzturēts. Tas būtu tāds, kā ieguldījums sev. Aizvien biežāk ir vēlme radīt saturu savā vietnē nevis tērēt savu laiku un naudu, lai panāktu kaut kādus labākus rezultātus sociālajos tīklos, kur tagad arvien biežāk ir jāpiemaksā arī tad, ja lietotāji ir izrādījuši aktīvu interesi jaunu saņemšanā – sekošana profila jaunumiem, ziņojumu un epastu saņemšanai.

Vai blogu lasīs 2019. gadā?
Vai blogu lasīs 2019. gadā?

Runājot par jaunumu saņemšanu, bloga jaunumus joprojām var saņemt te: https://rolandinsh.lv/jaunumu-sanemsana/

Kādēļ šāds bloga eksperiments?

Viss sākās ar ikdienas žurnāla ieviešanu (daži raksti atpakaļ), kas noveda pie atziņas, ka pārāk daudz laiks tiek pavadīts sociālajos tīklos, kuros vairs neesmu tik aktīvs, kā agrāk, jo neredzu īsti jēgu. Tagad gan, visticamāk, nāksies arī tur mazliet aktīvākam kļūt, lai vismaz šos jaunākos rakstus tādā vai citādā veidā izvietotu – visticamāk pusautomatiski.

Bet galvenais iemesls – vēlos noskaidrot vai blogu kāds vēl vispār lasīs 2019. gadā tādā apjomā kā 4-6 gadus atpakaļ un kur šāds eksperiments novedīs.

Pie tam, būdams mājas lapu izstrādātājs, ir vēlme nomainīt WordPress un kaut kādu hibrīdu, kas būtu ar WordPress satura veidošanas iespējām un … kaut ko, lai to redzētu lasītājs – Tu!) un paskatīties vai tas uzlabos/pasliktinās rezultātus.

Tāpat ir vēlme pamainīt bloga dizainu un izkārtojumu.

Sagaidāmais rezultāts

Atbilstoši uzstādījumam, sagaidu, ka būs

  1. lielāks apmeklējums,
  2. superātra mājas lapa,
  3. pieņemts galīgais lēmumu par komentāru atslēgšanu vai saglabāšanu, jo lasītāji komentē kūtri.

Ja esi ticis līdz šai vietai, ieraksti komentārā kurus blogus vēl lasi 2019. gadā!

Komentāri un diskusijas

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.